Alle categorieën

industry News

Home > Nieuws > industry News

WAT IS EN 388?

Tijd: 2023-09-09 Hits: 115

WAT IS EN 388?

Het is u misschien opgevallen dat dit product voldoet aan de EN-norm EN 388. EN-normen zorgen ervoor dat het product dat u koopt voldoet aan de veiligheidsnormen van het Europees Comité voor Normalisatie (CEN), de hoogste standaardorganisatie die wordt erkend door en namens de Europese Unie werkt. Unie. Om aan welke EN-norm dan ook te voldoen, moet een PBM-product een aantal van de meest rigoureuze veiligheidstests ondergaan die er zijn.

· EN 388 is het Europese equivalent van ANSI/ISEA 105

· Het test de weerstand tegen slijtage, snij-, scheur-, lek- en stootbeschermingshandschoenen

· Niveau 4 is de maximale beoordeling die beschikbaar is voor slijtvastheid, scheur- en lekbestendigheid

· Snijweerstand wordt gemeten tot niveau 5 of niveau F

· De beoordelingen gaan van laag naar hoog, waarbij een lager cijfer (of letter) een lager beschermingsniveau betekent

· Als een handschoen is gemarkeerd als "N.v.t.", betekent dit dat deze niet zijn getest op dreiging

 

WAT BETEKENT EN 388?

Zoals eerder vermeld is EN 388 de certificering die wordt toegekend aan een paar werkhandschoenen wanneer een specifieke reeks mechanische gevarentests is uitgevoerd en geslaagd. Het rangschikt de prestaties van handschoenen op basis van het succes in deze vijf verschillende tests, waardoor de handschoenen een eindscore krijgen waarmee de eindgebruiker het juiste paar handschoenen kan kopen voor het door hem gekozen risico.

We hebben hieronder elk van de zes verschillende gevarentests vermeld.

1. schuring Weerstand

2. Cut Weerstand

3. Toor Weerstand

4. Ponctuur Weerstand 

5. ISO-snijweerstand

6. IinvloedWeerstand

HOE LEES IK EN 388-MARKERING?

Als je je afvraagt ​​wat die vreemde cijfers op je handschoenen betekenen, ben je niet de enige.

Deze cijfers tonen de score die uw handschoenen hebben gekregen voor elk van de geteste gevaren. U kunt een handschoen met EN 388-classificatie identificeren door het onderstaande symbool te bekijken op de achterkant van de handschoenen, in de verpakking of in de conformiteitsverklaring.

图片 1111

Dit is een voorbeeld van een EN 388-classificatie die u op een handschoen kunt aantreffen

Om de zaken op onze website duidelijker te maken, hebben we deze informatie in tabelvorm weergegeven, zodat u specifiek kunt vinden tegen welke bedreigingen uw handschoenen beschermen. Zie hieronder voor een vertaling van bovenstaand voorbeeld naar onze uitlegstijl.

Risico

Weerstandsclassificatie:

Slijtvastheid

Niveau 4

Snijd weerstand

NB

Scheurweerstand

Niveau 4

Punctuurweerstand

Niveau 2

ISO-snijweerstand

Niveau E

Impact Resistance

Passeren

Simpel gezegd: hoe hoger de score die dit product behaalt, hoe beter het product bestand is tegen dat gevaar. Producten scoren tussen niveau 0 en niveau 4 voor slijtage, scheuren en lekke banden, en als ze niet op dat gevaar zijn getest, ziet u N.v.t. geschreven in plaats van een cijfer.

De snit is iets anders en nu de EN 388-norm in 2016 herschreven is, betekent dit dat handschoenen getest zullen worden op snijweerstand of op ISO-snijweerstand (ook wel TDM-snijweerstand genoemd). Handschoenen die zijn getest op snijweerstand scoren tussen niveau 0 en niveau 5, en handschoenen die zijn getest op ISO-snijweerstand behalen een score tussen niveau A en niveau F, waarbij de hogere letter een betere snijbescherming biedt.

 

 


Populaire categorieën