Alle categorieën

industry News

Home > Nieuws > industry News

Hoe werken touchscreen-handschoenen met smartphones?

Tijd: 2023-06-28 Hits: 155

Hoe werken touchscreen-handschoenen met smartphones?


图片 1

Er zijn twee soorten technologie als het gaat om touchscreen-compatibele handschoenen: resistief en capacitieve.


Resistieve technologie gebruikt druk om aanraakopdrachten te detecteren. Meestal is dat het scherm van een smartapparaat twee lagen: de eerste is een basislaag van glas of plexiglas, en de tweede is een transparante geleidende laag. Wanneer je op het scherm drukt, duw je de bovenste laag in de onderste laag. Met behulp van dit drukpunt identificeert het resistieve apparaat de locatie waar de twee lagen elkaar raken, en verwerkt dit als de locatie voor uw aanraakopdracht. Een algemeen gebruik van resistieve technologie vindt plaats in geldautomaten, kassa's en terminals; de harde plastic toplaag maakt ze veel duurzamer dan capacitieve (maar minder responsief).Capacitieve touchscreen-technologie werkt anders. In plaats van commando's te identificeren met behulp van druk, vertrouwt het op capaciteit (het vermogen van een systeem om een ​​elektrische lading op te slaan). Capacitieve touchscreen-apparaten zijn voorzien van een toplaag van glas die is gecoat met een transparant geleidend materiaal, meestal indiumtinoxide (ITO). Wanneer u op de displayinterface drukt, absorbeert uw vinger een deel van de elektriciteit die door het geleidende materiaal stroomt, dat het apparaat gebruikt als locatie voor uw aanraakopdracht. Dit is de technologie die aanwezig is in bijna alle smartphones, tablets en soortgelijke apparaten.

Wanneer u het oppervlak van een capacitief apparaat aanraakt met touchscreen-compatibele handschoenen, fungeert de vingertop met het geleidende materiaal als een blote vinger, waarbij de stroom wordt geabsorbeerd en de informatie van de vingerplaatsing naar het apparaat wordt overgebracht. En als het scherm niets lijkt te doen, hoe hard je ook drukt... is het waarschijnlijk een resistief, op technologie gebaseerd scherm.

Dus hoe gaat het in uw handschoen waarmee hij elektriciteit kan geleiden? Verschillende soorten van geleidend materiaal zijn geweven in of gecoat op de vingertoppen of duim. Meestal is het kopergaren, maar sommige handschoenen gebruiken ook aluminium of koelpasta. De rode draad bij alle materialen is hun vermogen om de elektrische stroom te absorberen die door het touchscreen wordt gegenereerd, vergelijkbaar met hoe uw vinger dat zou doen zonder de handschoen.

 


Populaire categorieën