Alle categorieën

Bedrijf Nieuws

Home > Nieuws > Bedrijf Nieuws

Wat zijn antistatische handschoenen?

Tijd: 2022-12-12 Hits: 242

Antistatisch betekent bescherming tegen elektrische lading. Antistatische handschoenen kunnen elektrostatische ladingen onderdrukken wanneer ze worden gedragen door een persoon die delicate, statische materialen hanteert. Deze eliminatoren voeren statische ladingen af ​​zonder gebruik te maken van chemicaliën of behandelingen. Ze worden gebruikt bij het bouwen, schoonmaken, repareren, inspecteren en vervangen van de onderdelen van een product dat gevoelig is voor statische elektriciteit, evenals bij elk ander hand-tot-productcontact met medische apparatuur, elektronica, mobiele telefoons, interne computercomponenten, film, instrumenten en printplaten.

wps4

Ze worden gebruikt door werknemers in de computer- en elektronica-industrie, maar ook door laboratoria, ruimtevaartbedrijven, halfgeleiderfabrikanten, telecommunicatie, cleanroombouw, optica en petrochemische industrieën. Ze worden ook gebruikt bij het maken van precisie-instrumenten, in de context van het fotolab en voor elektrostatisch schilderen.

Computerreparatietechnici en iedereen die de onderdelen van hun thuis- of werkcomputer hanteert, moeten deze handschoenen ook dragen om permanente schade aan hun systemen te voorkomen. De meeste antistatische handschoenen zijn wit van kleur en passen zich aan de handen van de werknemer aan, zodat de stof het werk dat hij doet niet vernauwt of belemmert.

Alle antistatische handschoenen zijn herbruikbaar en kunnen net als normale handschoenen worden gewassen. Ze elimineren boogvorming als gevolg van overmatige geleidbaarheid en behouden dezelfde statische lading op alle objecten. Op die manier wordt er geen energie overgedragen wanneer ze met elkaar in contact komen; in wezen is er geen vonk. Dit wordt op verschillende manieren bereikt met behulp van verschillende materialen.

Sommige handschoenen zijn gemaakt van nitril of een gebreid koolstofnylon, wat een poreuze stof is. Bij deze handschoenen zijn de handpalm, de binnenkant van de duim en de binnenkant van de vinger bedekt met een uitsparing van dun, antistatisch polyvinylchloride, ook wel bekend als PVC, dat erop is gestikt. Deze pads verdubbelen ook als beter gripmateriaal. Sommige handschoenen zijn gemaakt van latex en verwerkt in een gechloreerde wasmethode om vervuiling aan de binnen- en buitenkant van de handschoen te minimaliseren.

Sommige hebben een volledige uniforme soortelijke weerstand door de hele handschoen vanwege een filament geleidende vezel zonder koolstof die in de handschoen is genaaid. Antistatische handschoenen geproduceerd door Mesian zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, maten en materialen. Welkom om contact met ons op te nemen via [e-mail beveiligd] voor gratis offerte.

Populaire categorieën